Торік видатки на оборону було збільшено у 1,5 раза - звіт уряду

Торік видатки на оборону було збільшено у 1,5 раза - звіт уряду

Укрінформ
У 2015 році видатки на оборону і безпеку, порівняно з 2014 роком, збільшено у 1,5 раза (на 32,1 млрд гривень) і за оперативними даними фактично становили 95,8 млрд гривень.

Про це йдеться у звіті Кабінету Міністрів України, опублікованому на урядовому порталі.

Так, за даними зі звіту, закуплено та поставлено для Збройних Сил 4 714 одиниць нових і модернізованих зразків озброєння та військової техніки та 401 500 одиниць боєприпасів різного калібру, 14 982 комплекти ключів до засобів криптографічного захисту інформації.

"Це модернізовані літаки та вертольоти, обладнання для літаків та вертольотів, безпілотні авіаційні комплекси, танки, бойові машини піхоти, бронетранспортери, спеціалізовані броньовані та вантажні автомобілі, броньовані артилерійські катери, артилерійські гармати, переносні протитанкові ракетні комплекси та керовані ракети до них, стрілецька зброя різного призначення, радіолокаційні станції, засоби інженерного озброєння, контрбатарейні станції, засоби радіоелектронної боротьби, радіотехнічні засоби, засоби топогеодезичного і навігаційного забезпечення, пристрої радіомоніторингу систем зв’язку, засоби нічного бачення, тепловізійні і оптичні засоби прицілювання, засоби розмінування тощо", - йдеться у повідомленні.

Загалом, за результатами проведених державних випробувань, впродовж 2015 року було прийнято на озброєння Збройних Сил 18 нових зразків озброєння та військової техніки, відремонтовано понад 34 тисячі одиниць озброєння та техніки.

"З метою реформування системи матеріально-технічного забезпечення започатковано сім проектів у сфері закупівель, управління державними підприємствами, речового та продовольчого забезпечення, харчування військовослужбовців, а також забезпечення їх житлом. Запроваджена система електронних закупівель дала змогу прискорити процедури торгів та заощадити значні державні кошти", - наголосили в уряді.

Не забули і про норми харчування військовослужбовців, які, за твердженням урядовців, було доведено до загальноєвропейських вимірів, а систему речового забезпечення - наближено до стандартів країн-членів НАТО. Також було запроваджено нові стандарти медичного забезпечення.

"У 2015 році війська отримали близько 98,6 тис. бронежилетів та 99,6 тис. кевларових шоломів, 336,4 тис. комплектів літніх польових костюмів, 310 тис. пар черевиків з високими берцями, 216,7 тис. утеплених курток, 122,7 тис. костюмів захисту від води, 100,7 тис. спальних мішків. Налагоджено лікування та реабілітацію поранених у лікувальних закладах МОЗ та за кордоном. Понад 6 тис. учасників антитерористичної операції охоплені програмою медико-психологічної та соціальної реабілітації", - наголошується у звіті уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-