Пріорітетом на цей рік в уряді назвали відновлення економічного зростання

Пріорітетом на цей рік в уряді назвали відновлення економічного зростання

Укрінформ
Пріоритетом на 2016 рік стане відновлення економічного зростання.

Про це йдеться у звіті Кабінету Міністрів України, опублікованому на урядовому порталі.

"Це завдання є таким же складним викликом для уряду та безпосередньо реального сектору економіки, як і відновлення макроекономічної стабільності. Україна знову буде змушена зіткнутися з новими викликами, сформованими незалежними від нас обставинами. Це - поглиблення падіння світових цін на основні експортні товари України, а також прийняття Російською Федерацією політично мотивованих рішень щодо обмеження імпорту товарів з України та українського транзиту територією Росії”, - зазначається у документі.

Як йдеться у звіті, втрата зовнішніх ринків – це виклик українським товаровиробникам, на який вони повинні відповісти підвищенням рівня конкурентоспроможності. Єдиний шлях виходу з цієї ситуації - модернізація виробництва.

"Зі свого боку уряд відповість на ці виклики активізацією процесів реформування економіки, поглибленням співпраці з Європейським Союзом і розширенням роботи щодо захисту національних товаровиробників та експортерів на зовнішньому та внутрішньому ринку, усунення бар’єрів у торгівлі, просування українського експорту та залучення інвестицій”, - йдеться у документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-