У НБУ пояснили здешевлення гривні

У НБУ пояснили здешевлення гривні

Укрінформ
Скорочення експортних надходжень на тлі падіння світових цін на сировинні товари та сезонні фактори у грудні 2015-го та на початку 2016 року посилили девальваційний тиск на гривню. 

Про це йдеться в макроекономічному та монетарному огляді НБУ за січень 2016.

"У грудні 2015 року та на початку 2016 року посилилася турбулентність на валютному ринку та відбулася помірна девальвація обмінного курсу гривні до долара США. В умовах режиму плаваючого курсоутворення динаміка обмінного курсу гривні була насамперед зумовлена скороченням експортних надходжень на тлі падіння світових цін на сировинні товари та сезонних факторів", - йдеться в огляді.

У регуляторі зазначають, що зниження цін на нафту та підвищення процентної ставки ФРС спричинило укріплення курсу долара США до євро та посилення девальваційного тиску на валюти країн - експортерів сировини. Також експортні ціни на окремі види сталевої продукції українських виробників залишалися практично незмінними в першій половині січня, падіння цін на нафту (нижче психологічного рівня в 30 дол/бар.) сигналізує про посилення тиску на ціни інших сировинних товарів у бік подальшого зниження. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-