Україна цьогоріч заощадить 64 мільярди - Яресько

Україна цьогоріч заощадить 64 мільярди - Яресько

Укрінформ
Україна в 2016 році завдяки проведенню реструктуризації зовнішнього комерційного боргу у минулому році зекономить близько 64 млрд грн.

Про це під час години запитань до Уряду сказала міністр фінансів України Наталія Яресько, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Лише на видатках з обслуговування боргу, тобто на виплатах відсотків, економія в 2016 складе близько 10 млрд грн. На погашенні основної частини боргу економія в 2016 році становитиме приблизно 54 млрд грн. Таким чином, завдяки реструктуризації лише в 2016 році ми зекономимо для бюджету 64 млрд грн", - зазначила Яресько.

Нагадаємо, у 2015 році уряд провів реструктуризацію боргу, що передбачає списання 20% боргу та подовження на чотири роки терміну погашення українських єврооблігацій.

За словами нардепа, екс-міністра фінансів України Віктора Пинзеника, минулого року лише на обслуговування відсотків за боргами державою було витрачено 84,5 млрд грн бюджетних коштів. А на погашення самих боргів 2015 року було витрачено майже 420 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-