Демчишин розказав, коли Газпром отримає рахунки за новою транзитною ставкою

Демчишин розказав, коли Газпром отримає рахунки за новою транзитною ставкою

Укрінформ
Україна не підніматиме для Росії транзитну ставку на 50% до підписання нової угоди і співпрацюватиме з нею на старих умовах.

Про це журналістам у Києві сказав міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас зараз немає бази для того, щоб виставити рахунки (Росії - ред.) за новими тарифами, бо не підписаний договір. Ми працюємо за тими договорами, які існують», - сказав міністр.

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" запропонував Газпрому провести переговори щодо вартості послуг з транзиту російського газу в ЄС після того, як 29 грудня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), встановила нові правила ціноутворення на даний вид послуг.

Відповідно до чинного контракту між Газпромом і Нафтогазом, за яким сторони нині ведуть судову тяганину у Стокгольмському арбітражі, вартість послуг з транзиту російського газу через Україну прив'язується до ціни на газ. Ставка транзиту в першому кварталі 2016 року становила 2,88 долара за тисячу кубометрів на кожні 100 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-