Яресько розповіла, чому світ має фінансово підтримати Україну

Яресько розповіла, чому світ має фінансово підтримати Україну

Укрінформ
Міжнародна спільнота має надати Україні фінансову допомогу, аби підтримати її у боротьбі за основоположні гуманітарні цінності.

Про це в інтерв’ю телеканалу France 24 розповіла міністр фінансів Україна Наталія Яресько.

«Ця допомога - розподіл тягаря. Україна несе тягар воєнних витрат, платить за захист Європи та її основоположних принципів, на яких Європі вдавалося комфортно жити після завершення Другої світової війни – Гельсінські принципи територіальної єдності та суверенітету», - сказала Яресько.

За її словами, Україна платить за це дуже високу ціну, «як людськими життями, так і територією і фінансовими ресурсами».

«Ми просимо наших партнерів про підтримку. Не безоплатну допомогу, а підтримку кредитами, що дозволять подолати нинішній складний період», - наголосила міністр фінансів.

Вона також нагадала, що багато країн вже внесли свій вклад у підтримку України та продовжують це робити.

«Ми вже почули про виділення США додаткових кредитних гарантій на 2 млрд дол., очікуємо 1.8 млрд. від ЄС, 500 млн євро від Німеччини, Японія оголосила про фіскальний пакет на 300 млн дол. Ми по-троху накопичуємо необхідні фінанси, але хотіли б просуватися у цьому питанні швидше», - підсумувала Яресько.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-