Dragon Capital прогнозує зростання української промисловості вже цього року

Dragon Capital прогнозує зростання української промисловості вже цього року

Укрінформ
В інвестиційній компанії Dragon Capital чекають, що українська промисловість у 2016 році почне зростання після кількох років падіння, і її обсяги можуть збільшитися на 2,5%.

Про це йдеться в прес-релізі, який є у розпорядженні Укрінформу.

"На даний момент ми чекаємо у 2016 р. зростання реального ВВП на +1,0% р/р і відновлення обсягу промвиробництва на 2,5% р/р", - йдеться в прес-релізі Dragon Capital.

Експерти Dragon Capital зазначають, що показник промвиробництва за 2015 р. виявився кращий за їх прогноз в -15% р/р., переважно завдяки відновленню обсягів виробництва в металургії, видобутку вугілля і машинобудуванні на тлі деескалації воєнного конфлікту в Донецькій і Луганській областях у вересні. Проте збройний конфлікт на сході країни став найважливішим фактором прискорення темпів падіння промвиробництва порівняно з 2014 р.

Експерти також зазначають, що без врахування сезонних коливань, грудневі показники промвиробництва і роздрібного товарообігу продовжили поступово покращуватися. Спільно з нижчою базою порівняння на початку 2016 р. це мало стати стимулом зростання як промисловості, так і реального ВВП у 2016 р. у річному вимірі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-