Порошенко і Давутоглу домовились про зміцнення партнерства

Порошенко і Давутоглу домовились про зміцнення партнерства

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко та Прем'єр-міністр Туреччини Ахмету Давутоглу визначили напрями зміцнення стратегічного партнерства під час зустрічі на полях Світового економічного форуму в Давосі.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Петро Порошенко та Ахмет Давутоглу відзначили, що перед Україною та Туреччиною, як перед справжніми стратегічними партнерами, стоїть амбітний порядок денний у 2016 році. У цьому контексті сторони обговорили стан підготовки низки важливих двосторонніх заходів, насамперед, п’ятого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною та Туреччиною, яке відбудеться в Анкарі, а також візиту Глави турецького уряду в Україну", - зазначається в повідомленні.

Сторони також обговорили питання, пов’язані з економічною агресією Росії щодо обох країн. На думку співрозмовників, введені Російською Федерацією обмеження є не лише безпідставними, а й такими, що суперечать нормам міжнародного права та зобов’язанням РФ у СОТ.

Давутоглу відзначив високу динаміку перетворень в Україні і висловив готовність сприяти українській стороні у подальшому впровадженні реформ.

Лідери двох держав обмінялися думками щодо деокупації Криму та Донбасу. Прем’єр-міністр Туреччини підтвердив незмінну підтримку його країною суверенітету та територіальної цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів. Співрозмовники погодились із тим, що повернення Криму Україні дасть змогу не лише відновити законний статус півострова, а й припинити порушення прав людини окупаційною владою, а також його небезпечну мілітаризацію.

Сторони обговорили, крім того, ситуацію у Чорноморському та Близькосхідному регіонах і домовились посилити координацію з метою протистояння спільним зовнішнім викликам та загрозам.

Президент України висловив Ахмету Давутоглу співчуття у зв'язку із загибеллю людей унаслідок низки нещодавніх терористичних атак на території країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-