Яценюк доручив зупинити плату за скандальні трансформатори Григоришина

Яценюк доручив зупинити плату за скандальні трансформатори Григоришина

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк виступає за призупинення тендеру Національної енергокомпанії "Укренерго" на купівлю трансформаторного устаткування до завершення повної перевірки тендерної документації компетентними органами.

Про це Глава уряду заявив на засіданні Кабінету Міністрів 20 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я прошу протокольним рішенням Кабінету Міністрів зупинити оплату трансформаторів "Укренерго" і "Центренерго" до того моменту, поки не буде завершена перевірка тендерних умов і буде з'ясовано, чому іноземні компанії, за дивним збігом обставин, усі програли тендери. Один "Запоріжтрансформатор" виграв", - сказав він.

Яценюк відзначив, що в КМУ надійшли звернення від ряду іноземних компаній, які брали участь у тендері.

У свою чергу, міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що тендер поки що не завершений, і про його результати говорити передчасно.

"Я вже неодноразово говорив про те, що тендер щодо цих трансформаторів, про який усі говорять останні два місяці, він на даний момент не проведений. Тому говорити про якісь результати поки що передчасно. Він просто фізично не проведений", - сказав міністр.

Прем'єр закликав Демчишина врегулювати питання з тендерними процедурами "Укренерго".

Як повідомлялося раніше, Демчишин вважає необгрунтованими звинувачення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у можливих порушеннях під час проведення тендеру на закупівлю трансформаторів "Укренерго".

Нагадаємо, "Запоріжтрансформатор" входить до групи "Енергетичний стандарт" бізнесмена Костянтина Григоришина, має досвід поставок у 86 країн. Виготовляє силові масляні трансформатори, електричні реактори, керовані шунтуючі реактори.

У червні 2015 року ВАТ "Запоріжтрансформатор" за результатами тендеру уклало угоду з іншою державною компанією - НАЕК "Енергоатом", на поставку устаткування на загальну суму 266,190 млн грн. Єдиним конкурентом на цих торгах було ТОВ "Енергоактив-груп".

Фірма була заснована наприкінці 2012 року; вигравати тендери вона почала на початку зими 2015 року, отримавши на той момент єдине замовлення на трансформатори від "Київенерго".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-