Яценюк скликає нараду через курс гривні

Яценюк скликає нараду через курс гривні

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк планує після повернення української делегації з Давосу провести нараду для обговорення питання фінансово-курсової стабільності за участю Президента, міністра фінансів, Глави НБУ та керівників усього економічного блоку.

Про це на засіданні Кабінету Міністрів розповів Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Після того, як  українська делегація повернеться з Давосу - засідання Ради фінансово-економічної стабільності, на якій нам треба обговорити в першу чергу питання валютно-курсової стабільності. Щоб міністр фінансів, голова НБУ, весь економічний блок пояснили і поінформували Президента, які кроки треба здійснити", - сказав Яценюк.

За його словами, питання продовження співпраці України з МВФ є одним із таких кроків.

"МВФ є тією установою, яка оцінює - є реформи чи немає реформ. Гроші вони дають тільки тоді, коли реформи є, і тому їх потрібно продовжувати", - зауважив Прем'єр.

Партія «Батьківщина» у свою чергу вимагає негайного звіту Голови НБУ Валерії Гонтаревої про причини стрімкого падіння курсу гривні та її пропозиції виходу з такої ситуації.

«Якщо найближчим часом Національний банк не проведе заходи зі зміцнення гривні та не відзвітує про ситуацію, «Батьківщина» ставитиме перед президентом питання про відставку голови НБУ», - зазначила Тимошенко.

Вона додала, що  «Батьківщина» готова запропонувати свою допомогу для стабілізації ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-