Ощадбанк подав у міжнародний арбітраж на РФ

Ощадбанк подав у міжнародний арбітраж на РФ

Укрінформ
Ощадбанк подав повідомлення про арбітражний розгляд проти Російської Федерації для продовження своєї претензії щодо втрачених у Криму інвестицій.

Про це повідомили в прес-службі банку з посиланням на голову правління Андрія Пишного.

"18 січня 2016 року, Ощадбанк подав Повідомлення про арбітражний розгляд проти Російської Федерації згідно з Арбітражним регламентом Комісії Організації Об'єднаних Націй з права міжнародної торгівлі 1976 року. Це наступний крок у вирішенні законних претензій Ощадбанку до Росії. Банк діє як інвестор і як юридична особа приватного права з метою економічного захисту та відновлення своїх втрачених у Криму інвестицій", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перший крок у цьому напрямі Ощадбанк зробив у першій половині липня 2015 року, направивши офіційне письмове повідомлення до уповноважених представників РФ щодо претензій, які випливають з незаконного поводження з інвестиціями, що належать Ощадбанку в Криму, в порушення численних положень угоди між російським урядом і Кабінетом міністрів України щодо заохочення та взаємного захисту інвестицій від 27 листопада 1998 року, а також міжнародного права.

Цим повідомленням Ощадбанк інформував Російську Федерацію про існування спору та наполягання на врегулюванні суперечки з РФ з метою компенсації Ощадбанку завданих збитків.

Зважаючи на те, що Росія не надала жодної відповіді на звернення Ощадбанку щодо врегулювання спору шляхом переговорів, останній на поточний момент скористався своїм правом продовжити розгляд із використанням доступних відповідно до угоди від 27 листопада 1998 року інструментів міжнародного судового захисту проти РФ та, відповідно, подав повідомлення про арбітражний розгляд, яким офіційно розпочав арбітражний процес проти Росії.

"Арбітраж відповідно до Угоди є обов'язковим процесом, який надає Ощадбанку можливість подавати позов та реалізовувати свої права незалежно від того, бере в ньому участь Російська Федерація чи ні. Для того й існують міжнародні арбітражні трибунали, щоб вирішити спір остаточно і справедливо. Ми готові до боротьби в юридичній площині з метою захисту законних прав та інвестицій Ощадбанку та для надання чіткого сигналу іншим підприємствам нашої країни, щоб, спираючись на наш досвід, вони також могли відстоювати свої права перед країною-агресором", - наголосив Пишний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-