Газовий проект

Газовий проект "Сила Сибіру" Путіну теж не по кишені

Укрінформ
Росія має намір скоротити заплановані на 2019 рік продажі газу Китаю, а сам проект будівництва газопроводу «Сила Сибіру» втрачає свою економічну доцільність.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела в «Газпромі».

"Ми почнемо виконувати угоду в 2019 році, але обсяги можуть бути меншими, ніж спочатку очікувалося", - повідомило джерело.

За даними джерела, вартість проекту Путіна по переміщенню постачань газу на схід, зокрема прокладання трубопроводу до Китаю стало невигідним та надзвичайно затратним з огляду на те, що при укладенні договору у травні 2014 року барель нафти коштував близько 100 доларів, а на даний момент його ціна 30.

Окрім того, за час від укладання договору зростання китайської економіки також різко сповільнилося, її валюта падає на фондовому ринку. Також Китаю доступні поставки енергоносіїв з інших джерел: зріджений природний газ з Катару та Австралії і трубопровідний газ з Центральної Азії.

Як відомо, постачання газу до КНР по газопроводу "Сила Сибіру" мають розпочатися з обсягу 5 млрд кубометрів на рік і досягти поступово 38 млрд, згідно з контрактом на 30 років. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-