Яценюк здивований: нафта - $30, а бензин не дешевшає

Яценюк здивований: нафта - $30, а бензин не дешевшає

Укрінформ
Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк просить Міністерство енергетики та вугільної промисловості, а також Антимонопольний комітет провести зустріч з операторами ринку нафтопродуктів та обговорити з ними економічні передумови зниження ціни на бензин.

Про це він сказав на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я звертаюся до міністра енергетики разом з Антимонопольним комітетом України. Ціна на нафту в районі 30 дол., а заправки поки що стоять на тих цінових параметрах, на яких були місяць тому. Зустріч АМКУ та основних операторів ринку - це не є адміністративний тиск. Мова йде про економічні передумови зменшення вартості нафтопродуктів на автозаправних станціях", - зазначив він.

За словами Прем'єра, вже сьогодні є можливість певного зниження цін на нафтопродукти.

"Підкреслюю, виключно ринковими методами, чим менша ціна на нафту, тим менша ціна на пістолеті. Я прошу сьогодні-завтра провести зустріч з основними операторами ринку. А Антимонопольному комітету видати окреме доручення, яке не виконується протягом 2 місяців: разом з операторами ринку напрацювати формулу ціноутворення на нафтопродукти залежно від того, яка ціна на нафту на світовому ринку", - сказав Яценюк.

Він ще раз підкреслив, що чим нижча ціна на світовому ринку, тим нижча ціна має бути на автозаправних станціях.

"Це має бути публічна формула і прозорий підхід. Поки що АМКУ не спромігся цього зробити", - зазначив глава уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-