Іран готовий будувати газовий трубопровід до Європи

Іран готовий будувати газовий трубопровід до Європи

Укрінформ
У разі продовження тенденції падіння цін на нафту, експорт газу в Європу стане економічно вигідним для Ірану, запаси природного газу якого є одними з найбільших у світі.

Тегеран готовий прокласти трубопровід до Європи, повідомив директор з міжнародних зв'язків іранської Національної газової компанії (National Iranian Gas Company (NIGC) Азізола Рамезані, передає агентство Shana.

"Країни регіону - головний пріоритет експорту газу для Ірану. Китай та Індія також можуть стати напрямками для експорту іранського газу", - заявив Рамезані.

Він наголосив, що країна володіє найбільшими в світі запасами природного газу, але все ще займає незначну частину в глобальному газовому експорті.

"Ми зобов'язані збільшити нашу частку, використовуючи сучасні технології. Хоч запаси газу становлять 34 трлн кубічних футів, виробнича потужність країни становить 200 млрд кубометрів на рік", - сказав Рамезані.

Він порівняв ці показники з іншими потужними експортерами: видобуток газу Росії (33,2 трлн кубічних футів) і США (10 трлн кубічних футів) складають 800 млрд кубометрів на рік.

Рамезані також заявив, що Іран може вийти на європейський ринок, проклавши трубопровід, за прикладом Росії, яка експортує газ в Європу трубопроводом 3 тисячі кілометрів завдовжки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-