В окупованому Луганську зупиняє роботу «Луганськтепловоз»

В окупованому Луганську зупиняє роботу «Луганськтепловоз»

Укрінформ
В окупованому бойовиками Луганську зупиняє роботу ПАТ «Луганськтепловоз», і на цьому підприємстві намічено масові скорочення працівників.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив у четвер, 7 січня, глава громадської організації Громадська ініціатива «Права справа» Дмитро Снегірьов з посиланням на дані аналітичного відділу його громадської організації.

"ПАТ «Луганськтепловоз», яке сьогодні входить до російського «Трансмашхолдингу», зупиняє роботу через відсутність замовлень на 2016 рік. Станом на 1 січня 2016 року на підприємстві працювало 2800 робітників, але у зв'язку з відсутністю замовлень керівництво заводу планує провести масові скорочення штату й залишити на підприємстві тільки 350 робітників з числа обслуговуючого персоналу», - розповів Снегірьов.

Він зазначив, що «Луганськтепловоз» у лютому 2015 року через проблеми з постачанням двигунів і комплектуючих змушений був припинити роботу основних цехів і скорочувати працівників, а у жовтні 2015 року керівництво підприємства заявило про другу хвилю скорочення. Тоді протягом місяця скоротили третину працівників заводу. З січня 2016 року планується звільнити практично всіх працюючих на підприємстві.

«Луганськтепловоз» - одне із градоутворюючих підприємств Луганська, засноване в 1896 році. З моменту свого заснування завод працював безперервно, до сьогоднішнього дня. Завод зупиняв свою роботу тільки в 1942 році, коли Луганськ окуповували війська Третього рейху», - нагадав Снегірьов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-