Мінінфраструктури запропонувало перевізникам транзит для товарів в об’їзд РФ

Мінінфраструктури запропонувало перевізникам транзит для товарів в об’їзд РФ

Укрінформ
Вітчизняне Міністерство інфраструктури запропонувало перевізникам скористатися транзитним маршрутом в обхід РФ.

Про це йдеться у повідомленні прес-служба відомства.

«З 15.01.2016 з Іллічівська відправиться демонстраційний рейс контейнерного поїзду за маршрутом Україна - Грузія - Азербайджан - Казахстан - Китай (через Каспійське та Чорне моря). Даний маршрут є новим напрямом «Шовкового шляху» та альтернативою, яка дозволить перенаправити вантажопотоки у східному напрямку в обхід території Росії. Він включає паромні переправи Чорного та Каспійських морів (Іллічівськ - Батумі і Алят - Актау-Порт) і має стати конкурентним в порівнянні з традиційним сухопутним маршрутом», - зазначається у повідомленні.

Аби організувати такий шлях в об’їзд РФ, Мінінфраструктури, ПАТ «Українська залізниця» та Координаційний Комітет Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту провели значну роботу ще у 2015 році.

«Включення України у Великий Шовковий шлях було вперше зафіксовано в українсько-китайському міжвідомчому протоколі. Для запуску контейнерного поїзду були узгоджені технологія, прискорені терміни доставки, тарифні умови, визначені оператори поїзду. Демонстраційний рейс стане відкриттям альтернативного шляху доставки вантажів з України до країн Середньої Азії. Орієнтовний склад контейнерного поїзду становитиме 20 вагонів», - інформують у відомстві.

Відтак, зважаючи на зупинку РФ транзиту товарів через свою територію, такий варіант доставки вантажів може стати реальною альтернативою для перевізників, вважають у міністерстві.

Фото: pravda.press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-