Микольська розказала про загрози

Микольська розказала про загрози "транзитної війни" з РФ

Укрінформ
Росія обмежила транзит лише автомобільного потоку з України до країн Азії, зазіхань на залізничні перевезення не зафіксовано.

Про це заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська в інтерв'ю "Європейській правді".

"У нас є інформація від наших білоруських і казахстанських партнерів, що Росія обмежує кількість пунктів пропуску для товарів і розглядає спеціальний режим переміщення їх через територію РФ автомобільним транспортом. Про залізничний транспорт поки що інформації немає навіть від цих колег", - сказала вона.

Як зазначила Микольська, є потенційна загроза того, що через дії країни-агресора може ускладнитися логістика до країн-партнерів у Азії.

"Додаткові обмеження полягають в тому, що у нас може бути ускладнений транзит через РФ до країн Азії: Казахстану, Азербайджану, потенційно - до північних районів Китаю", - пояснила Микольська.

Замміністра не відповіла на питання, яких збитків для України завдасть "транзитна війна", яку оголосила РФ.

"Це однозначно додатково вплине на наш експорт, але треба пам'ятати про те, що оцінити втрати від цього неможливо. Адже не зрозуміло, чи буде зупинений весь експорт, чи не весь, як це відбудеться", - наголосила вона.

Відповідаючи на запитання про збитки України від обмежень експорту, Микольська зазначила, що "попередня оцінка зменшення обсягів експорту - максимально $600 млн. Якщо врахувати динаміку падіння експорту в 2015 році (серед іншого і через запроваджувані РФ обмеження щодо окремих товарів), то ми говоримо про близько $450 млн".

Український товар все ж буде присутній на російському ринку, пояснила Микольська та додала, що по промисловій продукції експорт до РФ залишиться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-