Єврокомісія - про ЗВТ з Україною: Товари будуть якісніші, а ціни - нижчі

Єврокомісія - про ЗВТ з Україною: Товари будуть якісніші, а ціни - нижчі

Укрінформ
Завдяки всеосяжній зоні вільної торгівлі між Україною і ЄС українці матимуть більший доступ до якісної продукції, а ціни знижуватимуться.

Про це йдеться у поширеній у четвер Єврокомісією заяві з нагоди набуття чинності з 1 січня 2016 року економічної частини Угоди про асоціацію Україна-ЄС у повному обсязі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Це буде вигідно для українських громадян, адже вони матимуть кращі можливості для отримання продукції високої якості, а посилення конкуренції, зниження імпортних тарифів має привести до зниження цін», - заявили у Єврокомісії.

У свою чергу єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстром наголосила, що набуття чинності цією торговельною зоною створює унікальні можливості для стабілізації, диверсифікації та розвитку економіки України. Допомога з боку ЄС також буде доступною для українського малого і середнього підприємництва, що забезпечить можливості для зростання, створення робочих місць.

«У свою чергу, бізнес ЄС отримає поліпшений доступ на 45-тимільйонний ринок», - заявила Мальмстром.

Водночас вона зауважила, що позитивні результати не можуть бути досягнуті «за одну ніч», адже це потребує подальшої роботи та інвестицій.

«Поступово поглиблена і всеохоплююча ЗВТ зробить свій внесок у процвітаючу Україну та міцнішу економічну інтеграцію з ЄС», - переконана єврокомісар.

У ЄС також наголосили, що набуття чинності економічною частиною Угоди про асоціацію з Україною є вагомою і взаємовигідною подією для обох сторін. Зокрема, український бізнес отримає вихід на найбільший у світі ринок у 500 млн споживачів.

«Разом із поглибленою і всеохоплюючою ЗВТ відкриваються нові можливості для України як у ЄС, так і поза його межами, адже європейські стандарти переважно є міжнародними. ЄС продовжить підтримувати Україну та надавати допомогу у здійсненні необхідних перетворень. Ми хочемо бачити Україну успішною із повним використанням усього потенціалу ЗВТ», - заявив єврокомісар з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоганнес Хан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-