Гройсман каже, що бюджет-2016 ще будуть змінювати у січні-лютому

Гройсман каже, що бюджет-2016 ще будуть змінювати у січні-лютому

Укрінформ
Державний бюджет України на 2016 рік повинен бути прийнятий до Нового року, однак в січні-лютому можуть бути внесені зміни до документу відповідно до викликів.

Про це заявив в ефірі "Свободи слова" на каналі ICTV голова Верховної Ради Володимир Гройсман, передає Укрінформ.

"Ми маємо не припиняти працювати над бюджетом. Коли бюджет буде прийнятий до кінця цього року, це буде означати тільки єдине: і в січні, і в лютому треба працювати серйозно над тим, щоб не тільки прийняти бюджет, а й визначитися. Наприклад, ми закладаємо видатки на освіту, ми закладаємо видатки на охорону здоров’я, але немає жодного слова про відповідь, якою буде система освіти в 2016 році, якою буде система охорони здоров’я", - сказав він.

Спікер наголосив, що ухвалений держбюджет має забезпечити стабілізацію ситуації у країні та забезпечити отримання міжнародної фінансової допомоги.

"Бюджет, який має бути ухвалений, забезпечить стабілізацію ситуації, і в тому числі, міжнародну фінансову підтримку. А це – десь приблизно 4 млрд доларів, які мають надійти від МВФ. З іншого боку припиняти роботу над бюджетом не потрібно, потрібно все зробити для того, щоб дати суспільству дуже чіткий сигнал, як буде жити країна в 2016 році. І я вважаю, що в рамках такої групи (робоча група з питань державного бюджету – ред.), яку ми створили, ми зможемо дійти до спільного знаменника для українського суспільства", - заявив він.

Окремо Гройсман наголосив на тому, що локомотивом реформ в Україні має бути Уряд.

"Треба говорити про те, що Кабінет міністрів України має бути локомотивом проведення реформ у нашій країні. Парламент має бути таким серйозним експертом, серйозним середовищем, який може оцінювати і надавати поштовх і підтримку", - зазначив спікер.

Як раніше повідомляв "Укрінформ", на фінансування політичних партій у бюджет 2016 року планується закласти 400 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-