Світовий банк погіршив прогноз для Росії-2016

Світовий банк погіршив прогноз для Росії-2016

Укрінформ
Світовий банк погіршив прогноз розвитку економіки Росії в наступному році.

Про це повідомляє Ехо Москви.

Аналітики організації пов'язують це зі зниженням нафтових котирувань і більш високими обсягами позик, які доведеться робити Москві у 2016-му.

«У своєму прогнозі Світовий банк очікує, що російський ВВП «впаде» майже на 0,7%. Раніше йшлося про одну десяту. Падіння цін на нафту позначиться на показниках російського фінансового ринку і призведе до прискорення інфляції. Справа в тому, що базовий сценарій виходив з очікувань середньорічних цін на 2016-й у 53 долари за барель, тепер ця цифра впала до 49. Збережеться тиск на курс рубля, а більш високі ризики інфляції змусять російський Центробанк посилити грошово-кредитну політику. Знизиться кредитоспроможність підприємців і домашніх господарств країни», - вважає провідний економіст Світового банку по Росії Біргіт Хансл.

У 2017 році Росії варто очікувати меншого зростання, він складе не більше 1,3 відсотка ВВП за умови збереження санкції і низьких цін на нафту. При цьому ситуація на світових ринках може призвести до подальшого перегляду показників прогнозу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-