МВФ застерігає від зриву фінансування через

МВФ застерігає від зриву фінансування через "не той" бюджет-2016

Заява
Укрінформ
Міжнародний валютний фонд застерігає Україну від ухвалення неузгодженого держбюджету-2016 і заявляє про можливий зрив програми кредитування.

Про це йдеться у заяві першого заступника директора-розпорядника МВФ Девіда Ліптона, яка є у розпорядженні Укрінформу.

"За наслідками проведеної на технічному рівні суттєвої роботи, проект бюджету та податкові законопроекти на його підтримку були подані до Парламенту 11 грудня 2015 року. Із занепокоєнням спостерігали ми вчора дискусії у Верховній Раді України, які фактично відхилили урядові пропозиції щодо нового податкового кодексу та проекту бюджету на 2016 рік", - заявив він. 

 За словами Ліптона, "ухвалення бюджету, який відповідав би закладеній в програму меті зменшення дефіциту сектору загального державного управління до показника в 3,7 відсотка ВВП, становить собою засадничу умову завершення другого перегляду виконання програми за угодою про Механізм розширеного фінансування (EFF). Водночас, не менш важливими є інші ключові завдання програми -  опора бюджету на структурні реформи, що як скасовують пільги та розширюють податкову базу, так і оптимізують державні видатки на тривалій основі". 

"Ухвалення бюджету, параметри якого не відповідатимуть цілям програми на 2016 рік та середньострокову перспективу, перерве програму і неминуче призведе до збоїв у пов’язаному з нею міжнародному фінансуванні", - заявив перший заступник директора-розпорядника МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-