ОПЕК поки що зберегла квоти на видобуток нафти

ОПЕК поки що зберегла квоти на видобуток нафти

Укрінформ
Представники Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) у п'ятницю, 4 грудня, не погодили питання зміни квот видобутку "чорного золота".

Як повідомляє Financial Times, єдине, що змогли узгодити представники країн ОПЕК – дату своєї наступної зустрічі в червні наступного року.

В офіційному комюніке квоти не згадуються взагалі.

"Іран повертається (на ринок нафти – ред.). Тому ми вирішили відкласти рішення до наступного засідання ОПЕК, коли картина буде яснішою", − повідомив журналістам генеральний секретар організації Абдалла Ель-Бадрі.

"Я не очікував іншого розвитку подій. Ми не змогли дійти ні до якого рішення. Сподіваюся, на наступному засіданні ми зможемо досягти угоди", − сказав міністр нафтової промисловості Ірану Бижан Намдар Зангені.

Міністр нафтової промисловості Венесуели Еулохіо дель Піно пропонував скоротити обсяги видобутку на 1,5 мільйона барелів на добу, щоб призупинить падіння цін на нафту, але наштовхнувся на опір представників Саудівської Аравії. Вони висловилися рішуче проти зниження квот, мотивуючи це конкуренцією з країнами, що не входять до ОПЕК (в першу чергу, з Росією), а також швидким виходом Ірану на ринок нафти.

Міністр нафтової промисловості Нігерії Еммануель Чолі Качикву запропонував зібрати екстрене засідання ОПЕК, не чекаючи червня. "Ми повинні уважніше стежити за ринком і зустрітися в будь-який час, щоб прийняти якесь рішення", − заявив він.

На минулій зустрічі країни ОПЕК взяли на себе зобов'язання не перевищувати обсяги видобутку 30 мільйонів барелів на добу, нагадує ZN,ua, однак цього разу картель лише пообіцяв "уважно відстежувати ситуацію". Кілька днів через ЗМІ поширювалася інформація про можливе підвищення квоти до 31,5 мільйонів барелів у зв'язку зі зняттям ембарго з Ірану, але рішення так і не було прийнято.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-