ПриватБанк збільшив капітал на $220 мільйонів

ПриватБанк збільшив капітал на $220 мільйонів

Укрінформ
"ПриватБанк" збільшив регулятивний капітал на $220 млн завдяки успішній угоді на міжнародних ринках з продовження субординованого боргу.

Завершення угоди дозволило "Привату" наростити капіталізацію та збільшити показники адекватності капіталу майже до 12% (11,87%) за встановленого НБУ мінімального рівня достатності капіталу в 10%, зазначається у повідомленні прес-служби фінустанови.

"Практично всі інвестори віддали голоси за продовження цієї угоди, – заявив голова правління "ПриватБанку" Олександр Дубілет. – Угода вдала, вигідна для банку, фактично йдеться про 10 млрд грн! Частина цих коштів, понад 5 млрд грн – це кошти, які йдуть у капітал банку".

За даними НБУ, збільшення капіталу за рахунок угоди з міжнародними інвесторами дозволить "Привату" в повному обсязі завершити програму капіталізації, узгоджену з НБУ за результатами стрес-тестування в рамках домовленостей України та МВФ.

"Банк виконав усю програму з рекапіталізації, яку було узгоджено. За стрес-тестуванням потрібно було внести 8,2 млрд грн, і банк зробив це", – заявила голова НБУ Валерія Гонтарєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-