В'єтнам призупинив імпорт українського зерна

В'єтнам призупинив імпорт українського зерна

Укрінформ
В'єтнам тимчасово не купуватиме українську пшеницю після того, як в імпортованому зерні знайшли небезпечного шкідника.

Про це в понеділок повідомило в'єтнамське видання Thanh Nien News із посиланням на аграрне відомство країни.

«Міністерство сільського господарства оголосило про призупинення імпорту пшениці з України з 12 січня після того, як в імпортованому зерні знайшли комаху-шкідника», - йдеться в повідомленні.

Відомство зазначило, що небезпечну комаху знайшли у 109 контейнерах з майже трьома тисячами тон зерна, привезеного з України у вересні і жовтні.

Знайдений в українській пшениці довгоносик комірний входить у перелік підкарантинних матеріалів, заборонених на ввезення у В'єтнам, і, здатний до псування найпоширеніших зернових рослин, «може спричинити серйозні втрати для економіки країни».

Нагадаємо, наразі імпорт з В'єтнаму майже вдвічі перевищує експорт України до цієї країни. Так, за 8 місяців 2015 року товарообіг сільськогосподарської продукції між Україною та В'єтнамом становив 41,6 млн доларів США, із них експорт - 14,1 млн доларів США, імпорт - 27,5 млн доларів США.

На думку міністра Мінагрополітики Олексія Павленка, показники двосторонньої торгівлі продукцією АПК не в повній мірі відповідають можливостям обох країн. Він зазначив, що Україна має намір збільшити постачання продукції сільського господарства та харчової промисловості на в'єтнамський ринок. Міністр також вважає необхідним диверсифікувати товарну номенклатуру товарообігу між Україною та В'єтнамом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-