Абромавічус про приватизацію: Або щось робимо, або це змова

Абромавічус про приватизацію: Або щось робимо, або це змова

Укрінформ
Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус закликав депутатів не блокувати приватизацію державних підприємств.

Про це сказав міністр під час години запитань до уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не зовсім розумію, хто блокує приватизацію. З одного боку, я розумію популістів, які апелюють до свого електорату. Але я не можу зрозуміти більш прогресивну частину депутатів. Ми всі читаємо щодня статті у газетах, хто постачає газ на ОПЗ, хто постачає ще щось держпідприємствам за завищеними цінами і потім отримує продукцію за зниженими", - сказав Абромавічус.

Міністр також нагадав, що у світі немає прикладу ефективного управління тільки державним апаратом понад 1000 держпідприємствами.

"Або ми всі беремо участь у якійсь змові з розкрадання державних грошей в особливо великих розмірах, або ми, все-таки, щось робимо. Немає такої країни, яка може керувати одна 1374 підприємствами, що працюють", - додав Абромавічус.

Абромавічус запропонував на прикладі успішної приватизації Одеського припортового заводу повернути довіру до влади.

"Покажемо на прикладі ОПЗ як це робиться професійно, по-іншому. Отримаємо кредит довіри від населення, бізнес-спільноти", - заявив міністр і додав, що на Одеський припортовий уже призначили радника з приватизації - швейцарський банк UBS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-