Україна завершила реструктуризацію держборгу - Мінфін

Україна завершила реструктуризацію держборгу - Мінфін

Укрінформ
Міністерство фінансів повідомило про завершення реструктуризації державного та гарантованого боргу за 13 випусками облігацій зовнішніх державних позик України та гарантованих державою єврооблігацій. 

Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Після прийняття на зборах держателів облігацій, що відбулися 14 жовтня, рішень кваліфікованої більшості держателів цих випусків облігацій, держателі, які вчасно подали відповідні розпорядження щодо участі, вже сьогодні отримують нові облігації та державні деривативи згідно з умовами обміну», -  йдеться у повідомленні Мінфіну.

Зазначається, що завершення пропозиції обміну включає реструктуризацію зовнішнього державного боргу України на суму близько 15 млрд дол. США,  зменшення боргу України на 20% (близько 3 млрд дол. США) та дозволяє Україні уникнути сплати попередньо запланованих 8,5 млрд дол. США основної суми боргових зобов'язань, що підлягали виплаті до кінця 2018 року.

"Ця успішна боргова операція є ключовою складовою реалізації Механізму розширеного фінансування, ухваленого МВФ у березні 2015 року і є результатом семи місяців напруженої роботи усіх органів влади України, яку координувало Міністерство фінансів, метою якої було переконати держателів облігацій у необхідності реструктуризації боргу України", - наголошують у відомстві.

На думку міністра фінансів України Наталії Яресько, успішне завершення реструктуризації боргу зміцнює позиції української економіки і є передумовою для відновлення економічного зростання.

"Сьогодні ми закриваємо важливу главу в історії економіки України та відкриваємо іншу. Мало хто вірив, що нам вдасться зробити це, коли ми розпочинали процес реструктуризації вісім місяців тому. Успішне завершення реструктуризації боргу, яку ми досягли, уникнувши дефолт, посилює позиції економіки України і є важливою передумовою для повернення до економічного зростання", - зазначила у зв'язку із завершенням реструктуризації міністр фінансів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-