Яресько впевнена, що МВФ підтримає Україну, попри несплату боргу Росії

Яресько впевнена, що МВФ підтримає Україну, попри несплату боргу Росії

Укрінформ
Міністр фінансів Наталія Яресько висловила впевненість у фінансовій підтримці МВФ, незважаючи на несплату російського боргу.

Про це повідомляє Bloomberg.

«Міністр фінансів України Наталія Яресько впевнена, що МВФ буде продовжувати свою програму допомоги, навіть якщо розорена війною країна порушить політику кредиторів, не виплативши облігації Росії у розмірі 3 млрд дол.», - йдеться у повідомленні.

Вона зазначила, що підтримка з боку країн G-7 є достатньо сильною для того, щоб не допустити зупинку програми допомоги МВФ у розмірі 17,5 млрд дол.

Яресько не виключає виплату облігацій, коли йдеться про 20 грудня, та російський уряд відмовляється йти на умови України в питаннях реструктуризації українського боргу.

Міністр фінансів зазначила, що країни G-7 не хотіли б, щоб Україну витіснили з програми МВФ.

Кредитори, в тому числі і Росія, 14 жовтня будуть голосувати за запропоновані Україною умови про списання  20% від 3 млрд дол. євробондів, які були куплені за часів президентства Януковича. Росію такі умови не влаштовують.

Нагадаємо, що зустріч міністрів фінансів України і Росії Наталії Яресько та Антона Силуанова пройде до кінця цього тижня в рамках засідання G20 9-11 жовтня в Лімі (Перу) за посередництва Німеччини.

На зустрічі обговорять борг у 3 млрд дол., які наприкінці 2013 року Росія позичила тодішньому президенту Віктору Януковичу; термін його сплати спливає у грудні цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-