У Демчишина пояснили, чому не підписали кредит з ЄБРР

У Демчишина пояснили, чому не підписали кредит з ЄБРР

Укрінформ
Міністерство енергетики і вугільної промисловості України виступило проти ряду положень плану реструктуризації НАК «Нафтогаз України», запропонованого Європейським банком реконструкції і розвитку.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив начальник управління європейської інтеграції Міненерговугілля Михаїл Бно-Айріян. 

Тому, за словами посадовця, договір з надання кредитних коштів на суму 300 млн доларів так і не був підписаний.

«Ми виступаємо за кредит. І чітко писали це в наших листах. Але ми виступили проти ряду положень плану реструктуризації Нафтогазу, який був ключовою умовою отримання кредиту. Ми вважали і вважаємо, що в основі має лежати план реформування газового сектору, прийнятий КМУ і розроблений разом зі Світовим банком і Енергетичним співтовариством», - сказав Бно-Айріян.

Нагадаємо, ЄБРР так і не підписав кредитну угоду з НАК «Нафтогаз України» на 300 млн дол. для закупівлі Україною європейського газу на поточний опалювальний сезон, проте, зі свого боку, готовий виділити кошти. 30 вересня акціонери Банку проголосували за рішення про виділення Україні кредитних коштів. Гроші мали бути спрямовані на закупівлю Україною європейського газу силами незалежних трейдерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-