Яценюк визнав, що зниження соцвнеску не спрацювало

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк визнав, що урядовий експеримент щодо зменшення єдиного соціального внеску був невдалим, адже ним скористалося тільки 8 тисяч підприємств.

Про це очільник уряду заявив у ефірі програми «10 хвилин з Прем’єр-міністром», передає кореспондент Укрінформу.

«Ми запровадили експеримент щодо сплати єдиного соціального внеску - податок на заробітну платню. Сказати, що цей експеримент вдалий? Навряд чи. Тільки 8 тисяч підприємств скористалися можливістю платити менший податок і, відповідно, отримувати більшу заробітну платню», - розповів Яценюк.

Він пояснив, що урядова ініціатива була здійснена для виведення зарплат з тіні, які перебувають там через надто високе податкове навантаження.

Читайте також: Яценюк назвав чотири принципи нової податкової політики

При цьому Прем’єр зазначив, що експеримент зі зменшенням податку ЄСВ був лише першим кроком, уряд продовжує шукати шляхи зменшення навантаження на заробітну плату.

«У нашій податковій реформі ми рухаємось щодо детінізації заробітньої платні і зменшення навантаження на заробітну плату і на фонд заробітної плати вцілому», - наголосив він.

Нагадаємо, у грудні 2014 року Верховна Рада ухвалила закон про реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізацію фонду оплати праці, яким затвердила зниження розміру єдиного соціального внеску з 41% до 16,4%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-