Гонтарева обіцяє повернути курс долара до 11,5-11,9

Укрінформ
Національний Банк України зробить все можливе, щоб стабілізувати валютний курс на збалансованому рівні 11,5-11,9 гривні за долар.

Про це заявила голова НБУ Валерія Гонтарева у Верховній Раді у вівторок, передає кореспондент Укрінформу.

"Всім зрозуміло, що ніяких економічних чинників для курсу 13-13,5 (гривні за долар) не існує. Це тільки панічні настрої. Всі розуміють, що курс дуже відійшов від свого збалансованого рівня. Навіть беручи до уваги військові дії, збалансований курс на сьогодні лишився на рівні 11,5-11,9 гривні за долар. НБУ не збирається відсторонюватися від ринку та буде робити все можливе, щоби стабілізувати курс на його збалансованому рівні", - сказала вона.

Як зазначила Гонтарева, в разі, якщо ринкові механізми, які сьогодні використовує регулятор, не спрацюють, НБУ запропонує ринку досить жорсткі адміністративні заходи регулювання валютного курсу на час дії антитерористичної операції. Інструментарій цих заходів нині обговорюється з Міжнародним валютним фондом.

Читайте також: Нацбанк не радить зараз скуповувати долар, щоб потім не шкодувати

"Нацбанк стабілізує систему вже найближчим часом. Я сподіваюся, що це буде з ринковими інструментами, але якщо ми не зможемо зробити з ринковими - ми будемо вводити жорсткі адміністративні заходи", - наголосила голова НБУ.

Нагадаємо, ціна долара на міжбанку у вівторок досягла 13,6 грн, а євро перевищила 18 грн. Офіційний курс НБУ 12 серпня: 13,13 гривні за доллар та 17,58 гривні за євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-