Тисячу робочих місць створили на приватизованих підприємствах - ФДМУ

Тисячу робочих місць створили на приватизованих підприємствах - ФДМУ

Укрінформ
Фонд державного майна України перевірив виконання умов договорів купівлі-продажу на приватизованих підприємствах. Виявилося, що нові власники створили 1001 робоче місце.

Про це повідомляє прес-служба ФДМУ.

"Загалом створено 1001 робоче місце. При цьому 699 місць, або 70% з цієї кількості - створено на підприємствах, де договорами купівлі-продажу така умова не передбачалася", - йдеться у повідомленні.

Наприклад, за договором купівлі-продажу єдиного майнового комплексу стадіону "Чайка" покупцем на дату перевірки створено 43 робочих місця. У Дніпропетровській області за договором купівлі-продажу об'єкта соціальної сфери "Палац культури" покупцем створено 20 нових робочих місць.

За результатами аналізу приватизованих у 2010-2014 роках підприємств, який провів Фонд державного майна, після приватизації кількість робочих місць збільшилася майже у 60% підприємств. Наприклад, на ПАТ "Кварцсамоцвіти" їх кількість збільшилася з 29 до 83, на ВАТ "Мукачівський завод "Точприлад" - з 1514 до 1707, на ВАТ "Луганськгаз" - з 4262 до 4441.

Також на приватизованих у ці роки підприємствах після приватизації у 3,25 рази зріс обсяг податків і в 1,3 рази - заробітна плата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-