"Чорноморнафтогаз" у 2013 році збільшив видобуток газу на 40,6%

Укрінформ
Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" у 2013 році збільшило видобуток природного газу на 40,6% до 1 650,74 млн куб. м.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила прес-секретар компанії Елівіда Іслямова.

"За дванадцять місяців минулого року ДАТ "Чорноморнафтогаз" перевищило показники 2012 року з видобутку природного газу за аналогічний період на 40,6% або на 476,28 мільйона кубометрів. Підприємство на 100,1% виконало план на 2013 рік, видобувши 1 650,74 млн куб. м природного газу", - повідомила Іслямова.

Крім того, у рамках виробничої діяльності з січня по грудень минулого року "Чорноморнафтогазом" на 12,8% або 7,4 тис. тонн перевиконані планові показники з видобутку газового конденсату і на 5,3% - по нафті.

Досягнувши у минулому році рекордних показників у добовому видобутку вуглеводнів (4,9 млн м куб.), підприємство зберегло динаміку зростання видобування впродовж усього року. У грудні добовий видобуток природного газу на родовищах Чорного і Азовського морів склалв 5,7 млн м куб.

"Чорноморнафтогазом" активно ведуться роботи з облаштування Одеського та Безіменного газових родовищ. Освоєння цих промислів є основою для виконання компанією програми з триразового збільшення видобутку - з 1,05 млрд кубометрів у 2011 році до 3 млрд в 2015 році.

ДАТ "Чорноморнафтогаз" - єдине підприємство в Україні, яке самостійно проводить пошук, розвідку і розробку родовищ нафти й газу в українському секторі Чорного і Азовського морів, підготовку вуглеводневої сировини, її транспортування і зберігання. Пакет акцій "Чорноморнафтогазу" належить державі і знаходиться у статутному фонді Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

На шельфі Чорного і Азовського морів та у сухопутній частині Криму "Чорноморнафтогаз" розробляє три газоконденсатні, шість газових і одно нафтове родовища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-