Україна вдесятеро збільшила експорт зерна до Азії

Україна вдесятеро збільшила експорт зерна до Азії

Укрінформ
Обсяг експорту зернових із України до країн Азії за 4 місяці (липень-жовтень) 2013/14 маркетингового року (МР) становив понад 2,3 млн тонн, що вдесятеро перевищує показник за аналогічний період 2012/13 МР (230,6 тис. тонн).

Про це повідомляє АПК-Інформ.

«Найбільший приріст за абсолютними значеннями обсягів експорту відзначений у напрямку країн Південно-Східної Азії, куди за звітний період було поставлено 917,3 тис. тонн зернових, що практично в 23 рази (+ 877,3 тис. тонн) більше, ніж за перші 4 місяці минулого сезону (40 тис. тонн). При цьому в країни Східної Азії в поточному сезоні було поставлено на 735 тис. тонн зерна більше, а в країни Південної Азії - на 459,9 тис. тонн», - інформує видання.

Загалом частка зерна, експортованого в азійські країни в поточному сезоні, становила 28,4% від загального обсягу зернового експорту України, тоді як за аналогічний період минулого сезону частка поставок в даному напрямку становила лише 3%.

Таким чином, спостерігається істотна переорієнтація експортних потоків зерна з України. Примітно, що країни Азії традиційно є основними світовими імпортерами зернових культур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-