НБУ ліквідував проблемний

НБУ ліквідував проблемний "Ерде Банк"

Укрінформ
Національний банк України ухвалив рішення про відкликання ліцензії і ліквідації "Ерде Банку". Вимоги кредиторів приймаються протягом 30 днів.

Про це повідомляє Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) на своєму офіційному сайті.

"Згідно з постановою правління Національного банку України від 09.01.2013 "Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Ерде Банк", 10.01.2013 виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення про призначення уповноваженої особи Фонду на ліквідацію банку", - зазначають у відомстві.

Відповідно до повідомлення, вимоги кредиторів приймаються протягом 30 днів з дня опублікування відомостей про ліквідацію. Виплати відшкодувань вкладникам банку проводитимуться згідно із загальним реєстром вкладників, які мають право на відшкодування за рахунок ФГВФО, з 15 січня по 22 лютого 2013 року через установи банку "Хрещатик" або надалі - за індивідуальним зверненням у фонд.

Фінансові проблеми у "Ерде Банку" почалися ще влітку 2012 року, а наприкінці жовтня ФГВФО ухвалив рішення про запровадження тимчасової адміністрації та призначення своєї уповноваженої особи у фінзакладі терміном до 29 січня 2013 р.

Власник банку Руслан Демчак був арештований 31 серпня у Вінницькій області. Його підозрюють у відмиванні доходів, отриманих злочинним шляхом, на суму близько 50 млн грн. Податківці стверджують, що бізнесмен незаконно торгував земельними паями з метою відмивання брудних грошей.

Арешт Демчака лише підлив масла у вогонь. У вересні в банку почався масовий відтік депозитів. Платежі за кредитами різко скоротилися. Банкіри пояснюють це тим, що левова частка позичальників банку - це пов'язані з Демчаком підприємства.

ЕРДЕ є розрахунковим центром корпорації Ukrainian Business Group (UBG), в яку, крім банку, входять страхова компанія "Добробут", мережа медичних клінік, інвестиційна група "Ініціатива", процесинговий центр, будівельна компанія, кілька телеканалів і чимало інших різнопрофільних підприємств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-