ТЕО для концесійної кільцевої дороги навколо Києва розроблять португальці

ТЕО для концесійної кільцевої дороги навколо Києва розроблять португальці

Укрінформ
Переможцем відкритого міжнародного тендеру з розробки техніко-економічного обгрунтування (ТЕО) добудови ділянки київської кільцевої дороги - першої концесійної дороги в Україні - стала компанія Zagope (Португалія)

Переможцем відкритого міжнародного тендеру з розробки техніко-економічного обгрунтування (ТЕО) добудови ділянки київської кільцевої дороги - першої концесійної дороги в Україні - стала компанія Zagope (Португалія).

Про це повідомив голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів, презентуючи результати тендеру на прес-конференції в УКРІНФОРМІ.

«Zagope представила найкращу пропозицію з чотирьох учасників тендеру, - сказав Каськів. - Компанія входить у четвірку найбільших і найкращих компаній у будівельному секторі Португалії, має досвід концесійного будівництва, якого в Україні немає».

Розробка ТЕО буде здійснена за 90 днів. Після затвердження його Кабінетом Міністрів буде оголошено конкурс щодо концесіонера (орієнтовно у вересні-жовтні). За словами Каськіва, вже є звернення 7 міжнародних компаній, які висловили свою зацікавленість.

Як зазначив керівник проекту Віктор Ястребов, концепція добудови ділянки МКД (складова Національного проекту «Повітряний експрес») передбачає ділянку дороги навколо Києва від Столичного шосе до автомобільної дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський на ділянці Київ-Бориспіль з перетинанням Дніпра.

Дорога передається у концесію до 2050 року. Вартість розробки ТЕО - 575 тис. євро.

Zagope - Construcoes e Engenharia SA - брала участь у розробці мережевої інфраструктури у Європі, Африці, на близькому Сході, в Азії, здійснювала розширення аеропорту Мадейри.

Ганна Медведєва, КИЇВ. 25 травня 2012 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-