Китайці допоможуть реконструювати трасу, що об'єднає три українські порти

Китайці допоможуть реконструювати трасу, що об'єднає три українські порти

Укрінформ
Китайські фахівці підготують ТЕО реконструкції траси Одеса - Миколаїв - Херсон та планують надати кредитні кошти для проведення робіт.

Про це повідомляється на сторінці Укравтодору у Facebook.

"Державним агентством автомобільних доріг України підписано Меморандум про співпрацю із китайською компанією CRBC (China Road and Bridge Corporation) у питанні реалізації проекту реконструкції дороги М-14/Е-58 Одеса – Миколаїв – Херсон. Проект реконструкції дороги передбачає її розширення до 4 смуг та створення об’їзду міста Миколаїв. Загальна протяжність дороги становитиме близько 200 км", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Укравтодор повністю переходить на ProZorro

Зокрема, меморандум передбачає підготовку техніко-економічного обгрунтування та створення проектних рішень по реконструкції дороги М-14/Е-58. Як наголошують в Укравтодорі, після цього агентство збирається підписати угоду з одним із державних банків КНР, щоб отримати кредитні кошти на розширення траси. Для виконання робіт обіцяють залучити провідні компанії світу, що спеціалізуються на будівництві доріг.

Траса М-14/Е-58 поєднає три великі обласні центри, що дозволить понад 2,5 млн мешканцям міст та населених пунктів, розташованих уздовж дороги, скоротити час проїзду, зокрема, по дорозі Миколаїв - Херсон до 30 хвилин на кожній поїздці, Одеса - Миколаїв до 1 години 10 хвилин.

"Реконструйована дорога М-14/Е-58 поєднає найбільші порти України – Одесу, Миколаїв, Херсон, на частку яких припадає до 80% усіх вантажів країни", - наголосив керівник Укравтодору Славомир Новак.

Очільник Держагентства повідомив, що, за попередніми розрахунками, будівництво цієї дороги може стимулювати зростання ВВП України на 1,5-2%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-