Нафтогаз заявляє, що борг держави по субсидіях - майже 20 мільярдів

Нафтогаз заявляє, що борг держави по субсидіях - майже 20 мільярдів

Оновлено
Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" у першому півріччі недоотримав від державного бюджету 19,7 млрд грн розрахунків по субсидіях.

Про це йдеться у прес-релізі "Нафтогазу", переданому Укрінформу.

"За перші шість місяців 2017 року група "Нафтогаз" сплатила до державного бюджету 67,5 млрд грн податків (згідно з оперативними даними на 4 липня 2017 р.) та дивідендів. Ця сума платежів є більш ніж достатньою для фінансування державою системи субсидій для захищених споживачів газу", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Стокгольмський арбітраж: Нафтогаз домовляється з Газпромом про взаємні виплати

За оцінками компанії, у першому півріччі 2017 року вартість поставленого "Нафтогазом" газу, яка мала б бути профінансована за рахунок адресних субсидій, становила 49,2 млрд грн. 

"Разом з тим, із державного бюджету на рахунки споживачів станом на кінець червня надійшло лише 29,5 млрд грн. Адресні субсидії на суму 19,7 млрд грн залишаються непрофінансованими", - зазначили у НАК.

Як відомо, 21 червня  Кабінет міністрів ухвалив рішення про внесення змін до Державного бюджету України на 2017 рік з метою проведення розрахунків по комунальних пільгах і субсидіях.

За словами Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, уряд акумулював на зазначені цілі 15 млрд грн.

Водночас 22 червня під час голосування змін до державного бюджету на 2017 рік у Верховній Раді, законопроект було прийнято лише за основу. З другої спроби "за" проголосували 264 депутати з  присутніх у сесійній залі.

Після голосування Гройсман у Раді розкритикував голосування за проект змін до держбюджету.

"Якщо ми не ухвалимо це рішення, то спровокуємо надзвичайно велику кризу, неплатежі по всій країні. Це буде означати, що теплокомуненерго по всій країні будуть заручниками цієї ситуації", - наголосив Прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-