Кістіон заявив про неприпустимість блокування рахунків Укргазвидобування

Кістіон заявив про неприпустимість блокування рахунків Укргазвидобування

Укрінформ
Блокування рахунків «Укргазвидобування» - підприємства, яке видобуває 80% українського газу, - ставить під загрозу реалізацію задекларованого шляху уряду – до 2020 року зробити Україну енергонезалежною. 

Про це віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон заявив в інтерв’ю газеті «День».

За його словами, така ситуація є недопустимою, особливо з огляду на ряд напрацьованих урядом рішень, спрямованих на забезпечення енергетичної безпеки держави. Це і запровадження єдиної ціни на газ, і затвердження концепції розвитку газовидобувної галузі України, план реалізації якої на сьогодні уже виконується.

«Перед «Укргазвидобуванням» поставлено завдання щороку нарощувати видобуток і вже до 2020 року довести його обсяг до 20 мільярдів кубометрів. А якщо рахунки заблоковані, то про яку реконструкцію та модернізацію обладнання, про яку розвідку нових запасів та буріння свердловин може йтися?», - наголосив Кістіон.

На його переконання, Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України», в обов’язки якої входить вирішення таких ситуацій, повинна невідкладно запропонувати рішення, які дадуть змогу розблокувати рахунки «Укргазвидобування».

«Крім того, менеджменту «Нафтогазу» слід предметно зайнятися вирішенням проблеми «Укрнафти», борги якої перед державним бюджетом становлять 15 мільярдів гривень. За цим криється соціальна складова - кілька населених пунктів у зв’язку з припиненням дозволів на користування надрами у Сумській області через заборгованість залишилися без газу», - резюмував віце-прем’єр.

Читайте також: Укргазвидобування просить владу з'ясувати ситуацію з арештом його рахунків

Як повідомлялося, 31 травня, Департамент державної виконавчої служби Міністерства юстиції арештував кошти на рахунках ПАТ "Укргазвидобування". Постанову ухвалено на підставі наказу Господарського суду м. Києва від 24 травня 2017 року. У компанії заявляють, що таку ситуацію спричинила спроба ТОВ "Арабський енергетичний альянс" заволодіти коштами "Укргазвидобування" у розмірі 231,6 мільйони гривень. Також там стверджують, що арешт рахунків може зашкодити виробничій діяльності газовидобувного підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-