ГПУ відкрила справу про доведення Приватбанку до неплатоспроможності - Шлапак

ГПУ відкрила справу про доведення Приватбанку до неплатоспроможності - Шлапак

Оновлено
Укрінформ
Генпрокуратура відкрила кримінальні справи проти колишнього менеджменту ПриватБанку через доведення банку до неплатоспроможності. 

Про це під час прес-конференції сказав голова правління ПриватБанку Олександр Шлапак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми дуже уважно вивчали «токсичний портфель». Було встановлено системні порушення з боку колишнього менеджменту банку при видачі таких позик і при їх обслуговуванні. Відповідно нами було підготовано подання до Генеральної прокуратури, і сьогодні ГПУ відкрила кримінальні справи за статтею доведення банку до неплатоспроможності», - сказав Шлапак.

За його словами, на даний момент слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 218 (Фіктивне банкрутство), ст. 220 (Приховування стійкої фінансової неспроможності) Кримінального кодексу України.

Загалом, за словами Шлапака, щодо ПриватБанку проведено 5 службових розслідувань та відкрито 9 кримінальних справ.

Читайте також: Коломойський каже, що в НБУ підняли галас навколо “Привату”, бо не все знають

Як повідомляв Укрінформ, раніше у банку підтвердили, що 97% кредитів ПриватБанку були видані "пов'язаним особам".

Як відомо, в грудні 2016 року найбільша в Україні фінустанова - ПриватБанк - була націоналізована. Потреби в докапіталізації цієї банківської установи оцінювалися на рівні близько 150 млрд грн, з яких 116 млрд були покриті за рахунок держави, що випустила власні боргові цінні папери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-