Аудит підтвердив низьку якість кредитного портфеля ПриватБанку - НБУ

Аудит підтвердив низьку якість кредитного портфеля ПриватБанку - НБУ

Укрінформ
Незалежний аудитор ПАТ КБ "ПриватБанк" підтвердив низьку якість кредитного портфеля банку. На початок 2017 року негативний баланс банку становив 882 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба НБУ. 

"Згідно з фінансовою звітністю установи станом на 31 грудня 2016 року, підтвердженої аудиторами EY, у 2016 році резерв на знецінення кредитів юридичним особам було збільшено на 155,9 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Більше того, аудитори визначили потребу у доформуванні додаткового резерву ще на 10 млрд грн, що у результаті призвело до від'ємного значення балансового капіталу ПАТ КБ "ПриватБанк" в 882 млн грн станом на кінець 2016 року. Аудитор не підтвердив фінансові результати та грошові потоки банку через те, що не зміг отримати достатні аудиторські докази відносно періоду, в якому відбулося знецінення кредитів та авансів клієнтам. Такий висновок свідчить про те, що фінансові проблеми в ПАТ КБ "ПриватБанк" розпочалися задовго до 2016 року. Також на вимогу статті 41 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" аудитором EY був здійснений аналіз потреби банку у капіталі. За результатами цього аналізу було визначено, що банку знадобиться додаткове вливання капіталу від держави, як наслідок дій попередніх власників та менеджменту.

Як повідомлялося, згідно з меморандумом з МВФ, до середини вересня 2017 року має завершитися forensic аудит (економічне розслідування операцій) ПАТ КБ "ПриватБанк" для визначення, чи мали місце правопорушення або погана банківська практика в період до його націоналізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-