Ліцензійних пасажирських перевізників переведуть на жовті номери

Ліцензійних пасажирських перевізників переведуть на жовті номери

Укрінформ
З вересня 2017 року офіційних пасажирських перевізників планують перевести на жовті номерні знаки.

Про це розповів заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк під час брифінгу сьогодні, 23 червня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас спільно з МВС розроблений комплекс по боротьбі з нелегальними пасажирськими перевізниками в сегменті того, що маршрутні таксі і таксі - легкові автомобілі ми будемо переводити на зовсім інший варіант роботи, який дасть можливість Нацполіції та Укртранбезпеці ідентифікувати чи це офіційний перевізник, чи це нелегал. Ми  розробляємо документи, за якими на автомобілі всіх офіційних легальних перевізників, які мають відповідні сертифікати і право перевозити пасажирів, будуть поставлені жовті номерні знаки", - повідомив Лавренюк.

За словами заступника міністра, жовтий номерний знак свідчитиме про те, що перевізник несе відповідальність за безпеку пасажира.

"Ми повністю виступаємо за лібералізацію пасажирських перевезень, у тому числі за контроль. Від перевізника  вимагатиметься відповідна якість надання послуг та безпека пасажира. Це єдині вимоги, що ставитиме Міністерство інфраструктури.

Це може бути автомобіль приватний, чи якесь підприємство, де 20 автомобілів, чи конкретна одна фізична особа-підприємець. Після отримання ліцензії він іде в Головний сервісний центр МВС України, за 120 грн (це попередньо проговорена мінімальна вартість) отримає жовті номерні знаки", - розповів заступник міністра.

Лавренюк зазначив, що впровадження заходу планується з вересня. Наразі готується відповідний проект постанови Кабінету Міністрів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-