На підтримку об'єднаних тергромад уряд виділив 1,5 мільярда

На підтримку об'єднаних тергромад уряд виділив 1,5 мільярда

Укрінформ
Цьогоріч на підтримку об'єднаних територіальних громад виділено 1,5 млрд грн, що на півмільярда більше, ніж минулого року.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив на форумі з питань децентралізації в Запоріжжі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У цьому році ми визначили 1,5 млрд грн, які будуть спрямовані на підтримку об'єднаних територіальних громад. Минулого року це був мільярд. Ми будемо працювати над тим, щоб ці ресурси збільшувалися постійно... Ми забезпечуємо сьогодні 3,5 млрд грн коштів на регіональний розвиток - це кошти, які підуть на території, на регіони", - сказав Прем'єр.

У своєму виступі він зазначив, що процес децентралізації активно просувається: наразі створено вже 413 ОТГ, і "на часі ще десятки виборів". За словами Гройсмана, за роки децентралізації ресурси місцевих громад збільшилися втричі.

Він також визначив головні фактори подальшого розвитку місцевого самоврядування: прозорість використання ресурсів і включеність громадян у прийняття рішень.

"Що тепер потрібно зробити? Тепер треба дати абсолютно новий рівень прозорості у використанні цих ресурсів і включеності громадян в прийняття рішень. Ми з вами не робимо роботу заради себе. Ми працюємо на людей. І дуже важливо, щоб ці люди розуміли, куди ми будемо витрачати кошти, як ми їх будемо витрачати, наскільки це ефективно. Ми повинні у повному сенсі бути підзвітні і підконтрольні мешканцям, які нас обирають", - наголосив глава уряду.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сьогодні перебуває з робочою поїздкою в Запорізькій області. Він взяв участь у церемонії відкриття перевантажувального терміналу та у форумі з питань децентралізації. Планується також інспектування ходу будівництва нових мостових переходів через Дніпро і реконструкції злітної смуги Запорізького аеропорту. Крім того, Прем'єр-міністр планує провести зустріч з медиками Запорізького регіону, в ході якої привітає представників медичної галузі з наближенням професійного свята і ознайомить з основними положеннями майбутньої медреформи. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-