Нардеп спростовує заборону на митниці для товарів з інтернет-магазинів

Нардеп спростовує заборону на митниці для товарів з інтернет-магазинів

Укрінформ
Народний депутат Тетяна Острікова ("Самопоміч") спростувала інформацію про начебто припинення пропуску українською митницею посилок з товарами, купленими в зарубіжних інтернет-магазинах.

Про це повідомляє "112 Україна".

"Вказана інформація повністю не відповідає дійсності. Жодних нових законодавчих змін ані парламент, ані Мінфін, ані ДФС з цього приводу не приймали. Коли до мене сьогодні звернулися з цим питанням, я запитала у керівників відповідних митних напрямків, чи видавали вони якісь доручення, чи приймалися Мінфіном якісь підзаконні акти щодо ускладнення пропуску посилок і Мінфін надав мені відповідь, що жодних нормативних актів, змін до законодавства з питань пропуску особистих посилок або товарів з об’єктами інтелектуальної власності, Мінфін не приймав", - наголосила Острікова.

Крім того, член комітету ВР з питань податкової політики зв’язалася з керівником Державної фіскальної служби, який також підтвердив, що ДФС жодних спецоперацій, вказівок, листів доручень з цього приводу не приймало.

"Причиною появи такої інформації могли бути перевірки фірми, яка обслуговує міжнародні поштові відправлення, а не дотримання прав інтелектуальної власності. Там були здійснені огляди посилок, які пересилалися відповідним поштовим відправником. Друга причина для такої інформації – внесений у парламент законопроект, який встановлює принцип вичерпання прав для знаків на товари і послуги, він вдарить по тих, хто завозить "по повітрю", контрабандно, і порушує права правовласника, не сплачуючи податки. Законопроект не стосується особистих товарів, а тільки комерційної торгівлі", - уточнила депутат.

Раніше повідомлялося, що українська митниця нібито перестала пропускати посилки з товарами, купленими в зарубіжних інтернет-магазинах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-