ГПУ проводить обшуки у екс-службовців ПриватБанку

ГПУ проводить обшуки у екс-службовців ПриватБанку

Укрінформ
Слідчі ГПУ в середу проводять обшуки за місцем проживання колишніх службових осіб ПриватБанку, а також за адресами юридичних осіб, яким надавалися кредити за рахунок рефінансування НБУ.

Про це повідомляє ГПУ.

"Головним слідчим управлінням ГПУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами вчинення колишніми службовими особами ПАТ "КБ "ПриватБанк" розкрадання грошових коштів в особливо великих розмірах. 24 травня 2017 року слідчими ГПУ спільно з Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ на підставі ухвал суду проводяться обшуки за місцями проживання колишніх службових осіб банку та за адресами юридичних осіб, які пов'язані з ПАТ "КБ "ПриватБанк" і яким надавались багатомільярдні кредити за рахунок рефінансування Національного банку України", - йдеться у повідомленні.

У ГПУ зазначили, що з матеріалів провадження вбачається, що колишнє керівництво ПриватБанку у період 2008-2016 років, незважаючи на законодавчу заборону щодо проведення операцій із пов'язаними з банком особами, після одержання від НБУ рефінансування, у тому числі за рахунок цих коштів, надало пов'язаним із банком суб'єктам господарювання кредити на загальну суму близько 267 млрд грн.

У відомстві зазначили, що у такий спосіб екс-службовці ПриватБанку, зловживаючи своїм службовим становищем, надавали кредитні кошти на заздалегідь невигідних економічних умовах для банку юридичним особам, які мають ознаки фіктивності, та за рахунок рефінансування, внаслідок чого держава з метою уникнення дестабілізації фінансового ринку була змушена здійснити націоналізацію ПриватБанку та докапіталізувати його з бюджету на суму 116 млрд грн, що призвело до тяжких наслідків інтересам держави.

"У ході обшуків вже встановлено, що у більшості випадків за юридичними адресами вказаних так званих суб'єктів господарювання відсутні як самі юридичні особи, так і будь-які ознаки здійснення господарської діяльності. Під час розслідування судом за клопотанням органу слідства вже накладено арешт на понад 770 об'єктів нерухомості по всій країні та накладення арештів продовжується", - уточнюється у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-