Гройсман запевняє, що реформа дозволить

Гройсман запевняє, що реформа дозволить "вирвати пенсіонерів з бідності"

Укрінформ
Поширення неправдивої інформації про пенсійну реформу є відвертим популізмом та спротивом тому, аби вже з 1 жовтня 9 млн українців отримали підвищені пенсії, а уряд розпочав процес зменшення дефіциту бюджету ПФ.

Про це в ході засідання КМУ заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє Урядовий портал.

"Те, що ми пропонуємо сьогодні, і за що ми будемо боротися, і я глибоко переконаний, що спільно з парламентом, Президентом ми це рішення ухвалимо. Пенсія, яка сьогодні встановлена, є несправедливою і не відповідає потребі українських пенсіонерів. Ми розпочинаємо зміни у цій системі і це означає тільки єдине - ми будемо відновлювати справедливість, і ми маємо з бідності вирвати українських пенсіонерів. І цей шлях ми розпочинаємо після схвалення реформи 1 жовтня 2017 року. Наголошую, пенсія буде переглянута для 9 млн пенсіонерів, а 5 млн 620 тис. з них отримають ще більш суттєве підвищення розміру пенсій", - наголосив Гройсман.

Він підкреслив, що пенсійні зміни - одні з наймасштабніших та системних реформ у країні і містять норму про постійне й автоматичне осучаснення пенсій, відміну оподаткування працюючим пенсіонерам, підвищення пенсій військовим пенсіонерам з 1 січня 2018 року, забезпечення бездефіцитності бюджету Пенсійного фонду у середньостроковій перспективі.

"Ми категорично не сприймаємо політику минулих періодів, коли людям давали час від часу "подачки" - або мінімальні надбавки, або обіцянки повернути заощадження банку Радянського Союзу", - зауважив Прем’єр-міністр і додав, що як тільки уряд вийшов з ініціативою повернення справедливості до пенсійної системи та підвищення пенсій, повернення поваги до працюючої людини, одразу почали ширитися нісенітниці щодо реформи. "Я наголошую: критика, яка сьогодні лунає, є абсолютно неправдивою і нечесною по відношенню до українських громадян", - наголосив він.

Гройсман підкреслив, що уряд разом із парламентською коаліцією докладе усіх зусиль для того, щоб провести оновлення системи і підняти пенсії українським пенсіонерам – "хто би як не заважав".

"Я відповідально ставлюся до пропозицій, які ми вносимо, і ми вже доводили не один раз, якщо ми обіцяли, то рішення приймаємо і доводимо до логічного завершення. У жовтні ми проведемо нарахування по новій системі, і в листопаді люди дізнаються, хто був правий. А я знаю точно, що у листопаді люди повністю відчують: те, про що ми говорили сьогодні, стало абсолютною реальністю. Їхня пенсія буде підвищена на постійній основі, а в саму реформу будуть закладені механізми, які дозволять робити це оновлення автоматичним і в 2018-му, 2019-му і в подальших роках", - сказав Прем’єр-міністр.

Він підкреслив, що людям роками не оновлювали пенсії, вони знецінювалися, а потім політики "грали" на жахливих умовах життя українських пенсіонерів.

"Такого більше не буде. Ми той уряд, який поставить крапку у цьому питанні", - резюмував глава уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-