Ярославський хоче купити «дочку» російського ВЕБу – Промінвестбанк

Ярославський хоче купити «дочку» російського ВЕБу – Промінвестбанк

Укрінформ
На покупку Промінвестбанку (ПІБ) - української «дочки» російського "Внєшекономбанк" (ВЕБ) - претендує український бізнесмен, власник групи DCH Олександр Ярославський.

Про це пише у п'ятницю «Комерсант».

"Внєшекономбанк" визначився з фінальними кандидатами на придбання української «дочки». Вчора наглядовій раді були представлені пропозиції двох претендентів. До вже відомої групі інвесторів (девелопера Павла Фукса та депутата Максима Микитася) додався новий кандидат - український бізнесмен, власник групи DCH Олександр Ярославський", - йдеться у публікації.

Як зазначається, вчора відбулося засідання наглядової ради ВЕБу, де, зокрема, обговорювалася продаж українського Промінвестбанку, розповіли два джерела в держкорпорації.

«Наглядова рада була проінформована про кандидатів на покупку української «дочки» ВЕБ», - повідомив один зі співрозмовників.

«Крім вже відомого пропозиції від групи інвесторів, девелопера Павла Фукса та народного депутата України Максима Микитася, був названий і інший кандидат - власник групи DCH український олігарх Олександр Ярославський», - розповіло інше джерело виданню.

За інформацією джерел, Ярославський зробив пропозицію ВЕБу про покупку ПІБу наприкінці минулого тижня.

Угорська OTP group, яка також робила ВЕБу пропозицію про покупку української «дочки», вчора як претендент представлена не була. За словами джерел, знайомих з ходом переговорів, її пропозиція була фактично безгрошовою, що не влаштувало ВЕБ.

Глава ВЕБ Сергій Горьков, коментуючи за підсумками спостережної продаж ПІБ, не став називати кандидатів. «Зараз відповідь за НБУ, будемо чекати», - сказав він.

Група DCH, як зазначено на її сайті, розвиває проекти в сфері нерухомості, машинобудування, транспорту та спорту. Раніше група володіла і фінансовими активами, Олександр Ярославський заснував Укрсиббанк (входив у число найбільших в Україні) і згодом продав його французькому BNP Paribas. Ярославський за підсумками 2016 року обіймав 8 місце в рейтингу найзаможніших бізнесменів країни за версією українського видання Forbes.

Сам Ярославський підтвердив, що направив ВЕБ пропозицію про придбання ПІБ, не розкривши деталей.

«Я давно цікавлюся придбанням банківських активів. Зокрема, я вів переговори зі Сбербанком про купівлю його української «дочки», підписав угоду про наміри, провів due diligence. Однак продавець в підсумку відмовився від угоди», - повідомив він.

Після цього, за словами Ярославського, він почав розглядати інші банківські активи в Україні для інвестицій і зупинився на ПІБ (на даний момент займає 5-е місце на ринку України). Він уточнив, що ще не подавав заявку на покупку ПІБ в НБУ, оскільки поки немає згоди продавця на операцію. Ярославський висловив при цьому надію, що проблем з узгодженням в Нацбанку не виникне, оскільки він добре відомий в банківських колах з успішною боку. У НБУ не відповіли на запит видання.

Промінвестбанк є одним з найбільших банків України. Станом на 1 січня 2017 його активи становили 34 млрд грн. Банк заснований в 1992 році. Його найбільшим акціонером на 30 червня 2016 залишався російський державний Внєшекономбанк (РФ, 99,7%), який придбав Промінвестбанк наприкінці 2008 року, повідомляє «Економічна правда».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-