Країни Чорноморського регіону поліпшать економічну співпрацю - Кубів

Країни Чорноморського регіону поліпшать економічну співпрацю - Кубів

Укрінформ
У Мінекономрозвитку обговорили з міністрами Організації Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС) спрощення торговельно-економічної взаємодії.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку за підсумками зустрічі першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва з міністрами економіки країн ОЧЕС.

«Учасники засідання міністрів економіки країн ОЧЕС присвятили зустріч обговоренню труднощів та можливостей торгівлі між країнами ЧЕС, покращення торговельно-економічної взаємодії, створення та координації економічної політики між державами-членами Чорноморського економічного регіону», - йдеться в повідомленні.

За словами Кубіва, структура економіки та торгівлі країн Чорноморського регіону змінилася після анексії Криму. Україна втратила значну частину свого промислового потенціалу через російську агресію на Сході України і незаконну заборону транзиту товарів з території України, які незаконно запровадила Росія.

“Досі не проведена оцінка економічних, логістичних та торговельних наслідків анексії Криму та торговельних обмежень на транзит, які незаконно запровадила Росія щодо України. Ці зміни мають суттєвий вплив на економіку та торгівлю усіх країн ЧЕС, тому найближчим часом слід оцінити ці зміни та їх економічні наслідки та разом напрацювати рішення з цього приводу", - зазначив Кубів.

Організація Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС) - міжнародна організація, яка об'єднує 12 держав Причорномор'я і Південних Балкан, створена для розвитку торговельно-економічної співпраці, підтримки миру, стабільності і процвітання у Чорноморському басейні. З 1 липня 2017 року Україна протягом шести місяців буде головувати в ОЧЕС згідно з правилами ротації держав-членів ОЧЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-