Уряд передбачить достатньо коштів для підвищення пенсій з 1 жовтня

Уряд передбачить достатньо коштів для підвищення пенсій з 1 жовтня

Укрінформ
Уряд передбачить достатньо ресурсів у Пенсійному фонді для того, щоб вже з 1 жовтня забезпечити підвищення пенсій для 9 млн пенсіонерів.

Про це сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман в рамках засідання Комітету Верховної Ради з питань економічної політики, де уряд представив звіт роботи за минулий рік, повідомляє Урядовий портал.

"Найголовніше, ми запропонуємо суттєве підняття пенсій для 5 млн 200 тис українських пенсіонерів і оновлення і підвищення пенсій у загальній цифрі 9 млн пенсіонерів. Я абсолютно відповідально заявляю про це. Ресурси у Пенсійному фонді на 1 жовтня будуть закумульовані для того, щоб це зробити. Фактично, 9 млн пенсіонерів відчують підвищення пенсійних стандартів", - заявив Гройсман.

Він підкреслив, що проект реформи, який буде представлений парламенту, забезпечать справедливість пенсійної системи і бездефіцитність бюджету Пенсійного фонду у середньостроковій перспективі, адже сьогодні такий дефіцит перевищує 140 млрд грн.

Окрему увагу Гройсман звернув на те, що Кабінет міністрів не розглядає збільшення пенсійного віку, натомість готує рішення про скасування оподаткування пенсій працюючим пенсіонерам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-