За час децентралізації місцеві бюджети зросли у 3-7 разів – Зубко

За час децентралізації місцеві бюджети зросли у 3-7 разів – Зубко

Укрінформ
Місцеві бюджети з початку децентралізації зросли у 3-7 разів.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час перебування на Тернопільщині.

«Ми бачимо позитивні наслідки децентралізації. Громади мають у своїх руках потужний інструмент – місцеві бюджети, які зросли в 3-7 разів. Суттєво збільшилась субвенція на соціально-економічний розвиток, субвенція на розвиток інфраструктури громад. Відрадно, що з нового року на 40 відсотків більше ніж за цей же час торік надійшло коштів, а це - 41,6 млрд грн. Збільшилися і доходи бюджетів – на 700 млн грн», - сказав віце-прем’єр-міністр.

За його словами, Тернопільщина – яскравий приклад того, що процес децентралізації приносить реальні плоди. З початку року  надходження до бюджетів об’єднаних територіальних громад сягнули тут понад 121 млн грн. Минулого року було тільки 80 млн. Тому в області активно будуються школи, дитячі садки, ремонтуються дороги. Наступний крок – формування єдиних освітньо-спортивно-медично-культурних просторів у громадах.

Сьогодні ж  Зубко взяв участь у врученні пожежних автомобілів підрозділам управління ДСНС в Тернопільській області та сертифікатів на пожежні машини для об’єднаних територіальних громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-