Гонтарева назвала найкращий доказ одужання банківської системи

Гонтарева назвала найкращий доказ одужання банківської системи

Укрінформ
Загальний обсяг заборгованості платоспроможних банків перед НБУ за кредитами рефінансування з початку 2017 року зменшився на 34% до 15,2 млрд грн.

Про це інформує прес-служба регулятора.

"З початку 2017 року загальний обсяг заборгованості платоспроможних банків перед Національним банком за кредитами рефінансування зменшився на 7,7 млрд грн, або на 34%. Станом на 5 квітня 2017 року цей показник становив 15,2 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

У Нацбанку зазначають, що 4 квітня остаточно погасив заборгованість перед НБУ Ощадбанк, достроково повернувши залишок в 2 млрд грн.

За словами голови Нацбанку Валерії Гонтаревої, активне повернення рефінансування платоспроможними банками - це найкраще свідчення оздоровлення банківської системи України завдяки цілеспрямованій політиці НБУ.

"На сьогодні практично всі діючі банки погасили свою заборгованість перед регулятором, адже наявний залишок майже повністю припадає на державний ПриватБанк", - зазначила вона.

У Нацбанку підкреслюють, що на початок роботи Гонтаревої на посаді голови НБУ у червні 2014 року заборгованість банків за рефінансуванням становила 111,7 млрд грн, а на 5 квітня 2017 року цей показник у платоспроможних банках становить 15,2 млрд грн, 14,4 млрд грн з яких припадає на ПАТ "ПриватБанк". Заборгованість неплатоспроможних банків перед НБУ на сьогодні - 45,2 млрд грн.

Серед неплатоспроможних банків зараз найбільшими боржниками за виданим рефінансуванням є банки "Надра" (9,8 млрд грн, власник - Дмитро Фірташ), "Дельта" (8 млрд грн, власник - Микола Лагун), "Фінансова ініціатива" (7,2 млрд грн) та "ВАБанк" (3 млрд грн, власник обох банків - Олег Бахматюк), "Фінанси і кредит" (6,3 млрд грн, власник - Костянтин Жеваго), "Імексбанк" (3,4 млрд грн, власник - Леонід Клімов).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-